onderzoek RADAR

11 december 2017:     uitzending Radar extra

Feiten:

1. De consument wordt voorgelogen!

Aan de sigaret worden additieven toegevoegd wat de werking van nicotine bevordert. De inhoud van de huidige sigaret is voor een klein deel nog zuivere tabak; de rest bestaat uit toevoegingen ofwel Recron genoemd.

Recron: onverkochte tabak, rommel van de vloer, papier, afval, wat gedroogd en versneden wordt. De sigaret brandt daardoor beter. De kwaliteit van tabak is beduidend minder en bevat meer toevoegingen, waardoor er grotere trekken genomen worden en het inhaleren wordt bevorderd.

De roker krijgt vijf keer meer nicotine binnen dan 30 jaar geleden en wordt daardoor verslaafd gemaakt.

2. De gevolgen van roken, o.a. longkanker wordt minder snel ontdekt omdat het carcinoom zich dieper in de longen nestelt; het hecht zich aan de borstwand, waardoor men minder last heeft.

“De sigaret is een verpakking voor een dosis nicotine, dus een injectiespuit”.

Benedicte Ficq, advocaat.

Aanklacht tegen de tabaksfabrikant: moord!

“ Je bent niet slap als je niet kunt stoppen met roken, want je bent verslaafd gemaakt! Verslaving is een van de breinziektes; het roken is extreem verslavend en jonge kinderen rond hun twaalfde jaar, de leeftijd waarop zij het meest ontvankelijk zijn, worden gemanipuleerd om te gaan roken. Er is nog steeds geen sociale rem op het roken en een maf gedrag is ook niet het gevolg (zoals bij andere verslavingen); het levert geen manifest gedragsprobleem op, waardoor het sociaal geaccepteerd is.“

Reimont Wiers, ontwikkelingspsycholoog:

“op 12 jarige leeftijd worden kinderen verslaafd gemaakt. Alles wat je leert in die fase, wordt dieper in je waardesysteem verankerd.”

Pauline Dekker, longarts:

“Er gaan 20.000 mensen per jaar dood als gevolg van roken…..

40% van de jongeren steekt een sigaret op……

Nu roken 2,5 miljoen mensen, waarvan 85% longkanker krijgt en overlijdt….

Ander risico: COPD op latere leeftijd….. “

Dhr. Phon van der Biesen:

toont aan met meetapparatuur dat filtersigaretten gevaarlijker zijn, meer kankerverwekkend: de toegevoegde gaatjes in de filter zorgen voor het inhaleren van een hogere dosis nicotine.

Wanda de Kanter, longarts:

“ Er is geen jeugdpreventie voor het roken. Kinderen worden verslaafd gemaakt om voortdurend klanten te houden. Er zijn nog steeds enorme campagnes in Nederland, die oogluikend worden toegestaan, o.a. op festivals……”

“ Door het gebruik van alcohol wordt de behoefte versterkt”.

“ 85% gaat dood……”

“ Elke 50 sigaretten geeft verandering in het DNA, dus veel grotere kans op kanker…..

Jeffrey Wigand, biochemicus,

onderzocht en vond een gezondere sigaret.

De productie van deze “safer sigaret”  werd gestopt in 1986, omdat men bang werd voor claims en zou blijken dat de vorige sigaret niet zo gezond was. Het gevolg was dat de tabaksindustrie zich toelegde op meer verslavende stoffen. Alles was erop gericht om de klant zijn dosis nicotine toe te dienen.

Er zijn wettelijke normen in Nederland: ISO en NEN, opgesteld door de normcommissie tabak. Zes van de achtleden komen uit de tabaksindustrie. 75% van de wet wordt bepaald door de tabaksindustrie.

De Canadese metingen tonen aan dat er nu drie keer meer teer en twee keer meer nicotine in een sigaret zit.

Er gaat 2,5 miljard euro per jaar naar de overheid.

Zie radarextra.nl